Man aangehouden voor overtreden gebiedsverbod in Helmond

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

Helmond - De politie hield zondagmiddag rond 12.30 uur een 25-jarige Helmonder aan op het Doorneind.

Door agenten werd geconstateerd dat hij zich op hield in het centrum van Helmond terwijl hij een gebiedsverbod had.

Chauffeur

De verdachte werd enkele weken geleden aangehouden in het centrum van Helmond. Hij zat toen in de auto en was de chauffeur voor een andere verdachte die drugs dealde. Deze laatste verdachte is aangehouden in een groter onderzoek naar drugshandel in het centrum van Helmond. 

De nu aangehouden man kwam er destijds vanaf met een boete op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding een gebiedsverbod zou volgen.

Bedreiging en geweld

Twee weken geleden werd hij echter opnieuw aangehouden in het centrum. Agenten kwamen af op een melding dat hij iemand bedreigd zou hebben met een scherp voorwerp. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich met het nodige geweld tegen de agenten verzette. De man kreeg toen meteen een gebiedsvebod voor het Helmondse centrum opgelegd.

Zondagmiddag zagen agenten hem dus echter opnieuw rijden. Daarop is hij aangehouden. De man krijgt hiervoor een boete en het gebiedsverbod wordt door de gemeente met 12 weken verlengd.

Weersverwachting Helmond
Vandaag 4 ° / 6 ° Regen niet onderkoeld, licht
Morgen 3 ° / 7 ° Regen niet onderkoeld, licht
Overmorgen 0 ° / 5 ° Regen niet onderkoeld, licht
Het weer in Helmond
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief