Politie zoekt getuigen poging straatroof Helmond

Normal aangepastpolitieauto

Helmond - Vrijdagavond 15 november rond 22.00 uur zijn 3 tieners in Helmond slachtoffer geworden van een poging tot straatroof. Bij deze straatroof raakte een tiener gewond aan haar hoofd. Wij zoeken personen die ons meer kunnen vertellen over deze laffe en gewelddadige straatroof.

Nadat een vriendinnengroep van 3 meiden bij een cafetaria aan de Brouwhorst iets hadden gegeten fietste ze gezamenlijk weer naar huis. Al vrij snel werden ze ingehaald door een jongen op een fiets. Deze persoon herkende van even daarvoor toen een van de meiden bij een bankfiliaal van de Rabobank aan de Overloop moest pinnen. Daar stond deze jongen ogenschijnlijk gewoon te “chillen”.

Bij het voorbijgaan op het fietspad op de Lingestaat riep hij op een zeer dwingende toon dat een van de meiden moest stoppen. Direct daarna steekt de jongen zijn hand uit en duwt hij 2 meiden die daardoor hard ten val komen. Vervolgens richt hij zich op een van hem. Hij pakt vervolgens een voorwerp uit zijn tas wat mogelijk een mes zou kunnen zijn. Hij richt zijn hand op met daarin het voorwerp en haalt daarmee krachtig uit naar het hoofd van een van de meiden. De klap op haar hoofd is zo hard dat het hoofd van het meisje meteen begint te bloeden. Vrijwel direct na de klap vlucht de dader weg in de richting van vermoedelijk de Rijnlaan.

Het meisje moest bij de spoedeisend hulp zich laten behandelen aan haar hoofdwond.

Even daarvoor kwam er ook een andere melding binnen van een poging straatroof in Helmond. Deze straatroof staat vooralsnog los van deze poging straatroof.

Signalement

Man
Leeftijd 14 - 17 jaar
Normaal postuur
1.65 tot 175 groot
Blank tot zeer licht getinte huidskleur
Donker vol haar met een slag erin

Kleding

Donkerblauwe Napapijri jas met capuchon. (zeer herkenbaar door de grote vlag aan de voorzijde met daarboven het merk)
Donkere broek

Fiets:

Transportfiets
zwart
Op het transportrekje van de fiets had de dader een cowboy bag (lederen grove handtas met grote hengels) staan. Beige van kleur met voor 2 vakjes met ritsen.

Adverteren op HelmondActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HelmondActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Helmond
10:50

16° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

86%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief