Samen Digitaal Verbinden in de gemeente Helmond

Normal pexels photo 374074
Afbeelding: Pexels

In de coronacrisis gaat steeds meer digitaal: kinderen volgen met hun laptop of tablet online onderwijs, mensen onderhouden via de digitale weg contact met hun dierbaren, en zorg wordt digitaal op afstand geleverd. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan blijven doen?

Zeker in deze bijzondere tijden blijkt hoe belangrijk het is om via de digitale weg contact te houden met elkaar en met diverse instanties. Dit is niet voor iedereen zo eenvoudig. Nog niet iedereen kan meedoen in deze digitale wereld. Gelukkig zijn er in deze crisis veel initiatieven ontstaan die mensen helpen om digitaal mee te kunnen doen.

Samen Digitaal Verbinden: een uitdaging

Voor nu, maar zeker ook voor de toekomst, is de gemeente Helmond op zoek naar ideeën of initiatieven die Helmonders helpen om digitaalvaardig en digitaal vertrouwd te worden. De gemeente vraagt inwoners en experts om mee te denken over twee vragen:

  1. Helmond digitaal tijdens de coronacrisis:
    Welke initiatieven zijn er door de corona-crisis ontstaan met behulp van digitale middelen? Hoe blijven mensen digitaal in contact met elkaar en met instanties (zorg, onderwijs en overheid)?
  2. Iedereen doet mee:
    Voor een groot aantal mensen gaan de ontwikkelingen in technologie te snel. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan blijven doen in de digitale wereld, nu, maar vooral ook na de crisis?

Goede ideeën en mooie initiatieven kunt u met de gemeente Helmond delen via www.challengemasters.nl. Zo kunnen we elkaar inspireren met goede voorbeelden. De meest aansprekende ideeën of initiatieven wil de gemeente, indien mogelijk, ondersteunen. Voor meer informatie, kijk op www.challengemasters.nl. Meedoen kan tot 1 mei.

Adverteren op HelmondActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HelmondActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Helmond
11:29

16° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

86%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief