Stel aangehouden op verdenking van witwassen

Normal 4037569091 459b91903b o

Helmond - De politie heeft na een inval aan de Basstraat een man (27) en vrouw (24) aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen.

Na de aanhouding is de woning doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. Daarbij is een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Ook zijn er twee auto’s in beslaggenomen. De recherche doet, samen met de Belastingdienst, verder onderzoek naar de zaak. De verdachten zijn ingesloten.

Ondermijning

Het is een taak van de overheid, om een erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Wanneer vermoedens bestaan van bijvoorbeeld witwassen is het aan de samenwerkende overheid, in dit geval door politie en Belastingdienst, om dit te controleren en bij misstanden hier iets aan te doen. Achter de schermen wordt hier dan ook hard aan gewerkt, door alle overheidspartners samen. Meestal is dat vrij onzichtbaar, behalve op dagen als deze, als er een zichtbare actie is als deze.

Adverteren op HelmondActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HelmondActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Helmond
11:56

16° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

86%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief