Aanslag met explosief in Ockenburghpark, Helmond

21 dagen geleden gepubliceerd

In de nacht van 30 op 31 december 2023 werd een woning in het Ockenburghpark in Helmond getroffen door een aanslag met een explosief. Het raam van de woning werd eruit geblazen. De bewoonster, die op het moment van de aanslag thuis was, kwam gelukkig met de schrik vrij.

De aanslag

Rond 03.20 uur ‘s nachts werd de aandacht van de bewoonster getrokken door rumoer op straat. Net nadat ze van de bank was opgestaan, volgde er een enorme knal en vulde de kamer zich met rook. Glasscherven vlogen door de woonkamer. Er was veel materiële schade, maar er raakte gelukkig niemand gewond.

Onderzoek

Uit onderzoek bleek dat de ruit met explosief materiaal, vermoedelijk zwaar illegaal vuurwerk, was opgeblazen. Op bewakingsbeelden is te zien dat eerst drie en later twee, vermoedelijk meiden of jonge vrouwen, zich vlak voor de explosie verdacht ophielden nabij de woning. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij deze aanslag. De telefoon van één van de personen lichtte geregeld op, wat suggereert dat er contact was met een andere persoon.

Getuigen gezocht

De recherche in Helmond doet onderzoek naar deze zaak en is dringend op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven. Wie zijn de meiden of jonge vrouwen die waarschijnlijk bij deze aanslag betrokken waren? Waarom pleegden ze deze aanslag? Met wie hadden ze mogelijk telefonisch contact? Elk stukje informatie of het kleinste vermoeden kan helpen bij het onderzoek.