Telefonische diefstallen op meerdere locaties in Helmond en Eindhoven

21 dagen geleden gepubliceerd

Drie mannen worden verdacht van het stelen van dure telefoons uit twee telefoonwinkels in Helmond en Eindhoven. De verdachten bezochten de winkels op zaterdag 2 maart 2024 en pasten dezelfde werkwijze toe in beide winkels.

Omschrijving van het delict

De verdachten bezochten eerst een telefoonwinkel aan de Veestraat in Helmond rond 14.28 uur. Twee van de mannen hielden de omgeving nauwlettend in de gaten, terwijl de derde man bezig was met het verwijderen van de beveiliging van een dure telefoon. Vervolgens ging het alarm af, dat door een medewerker werd gedeactiveerd. De medewerker was zich er echter niet van bewust dat de telefoon al van zijn beveiliging was ontdaan. De telefoon lag los op de tafel en werd later door een van de mannen in zijn broekzak gestopt, waarna het drietal de winkel verliet.

Op dezelfde dag gebruikten de mannen dezelfde methode in een telefoonwinkel in Winkelcentrum Woensel in Eindhoven, waarbij opnieuw een dure telefoon werd gestolen.

Oproep aan het publiek

Het publiek wordt gevraagd om online uit te kijken naar deze gestolen telefoons, met name de Samsung Galaxy Z Fold 5 (zwart) en de Samsung Galaxy S24 Ultra (zwart). Mocht deze telefoons online aangeboden worden, wordt er verzocht om dit te melden.

Winkeliers worden ook aangespoord om waakzaam te zijn voor afwijkend gedrag in hun winkels en om verdachte personen aan te spreken. Als ze het niet vertrouwen, wordt hen geadviseerd om melding te maken bij de politie.

Contact opnemen

Iedereen die informatie heeft over de identiteit van deze mannen of andere informatie die kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.