Vier arrestaties in zedenmisdrijf onderzoek in Helmond

2 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 5 maart heeft de politie vier minderjarige verdachten gearresteerd in verband met een zedenmisdrijf in het Burgemeester Geukerspark in Helmond. Eén van de verdachten is inmiddels vrijgelaten.

Het zedenmisdrijf vond plaats op 16 december 2023 rond 04.00 uur. Het slachtoffer was een 32-jarige vrouw. Eerder werden drie jongemannen gearresteerd in verband met deze zaak, maar uit onderzoek bleek dat zij niet betrokken waren.

Verdere onderzoek

Het onderzoek van de politie ging onverminderd door en leidde uiteindelijk naar de vier verdachten die dinsdagochtend werden gearresteerd. Het gaat om drie 17-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit de gemeentes Tilburg, Waalwijk en Dronten.

Eén 17-jarige jongen is inmiddels weer vrijgelaten. De overige drie worden verdacht van betrokkenheid bij het zedenmisdrijf. Wat hun exacte rollen zijn geweest moet uit verder onderzoek blijken.

De verdachten zitten in voorlopige hechtenis voor verder onderzoek en worden later vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.