Fraudeurs pinnen ruim 1.800 euro met gestolen bankpas in Helmond en Venlo

7 maanden geleden gepubliceerd

Twee jongemannen hebben in Venlo en Helmond frauduleus geld opgenomen met een bankpas die werd buitgemaakt met spoofing. De bankpas behoorde toe aan een 67-jarige vrouw die telefonisch werd misleid dat er met haar rekening werd gefraudeerd. Om de zogenaamde fraude ongedaan te maken, gaf ze haar pincode en bankpas af die bij haar thuis werden opgehaald.

Het delict

Het delict vond plaats op vrijdag 7 juli. De ene jongeman pinde ongeveer 800 euro bij de Geldmaat en de Primera in Helmond. De tweede jongeman, die mogelijk minderjarig is en daarom geblurd wordt getoond, pinde meer dan 1.000 euro bij de Mediamarkt in Venlo. In totaal werd er meer dan 1.800 euro gepind met de gestolen bankpas.

Oproep aan de daders

De politie roept beide jongemannen op zich te melden. Mocht de vermoedelijk minderjarige jongen zich niet binnen twee weken melden, dan zal de politie hem herkenbaar tonen. De oproep geldt ook voor de andere jongeman.

Oproep aan getuigen

De politie roept daarnaast op dat als iemand deze jongemannen (her)kent, dit te laten weten. Ze vragen getuigen om een tipformulier in te vullen. Bij het herkennen van de jongemannen wordt verzocht contact op te nemen met de politie.