Oplichter in Helmond doet zich voor als bankmedewerker

7 maanden geleden gepubliceerd

Een oplichter heeft in Helmond een 83-jarige man misleid door zich voor te doen als een bankmedewerker. De politie is op zoek naar deze man en roept de hulp van het publiek in om hem te identificeren.

De fraudezaak

Op 13 september werd het slachtoffer gebeld door de oplichter die zich voordeed als bankmedewerker. Hij beweerde dat er fraude was gepleegd met de bankrekening van het slachtoffer. Om dit probleem op te lossen, zou de zogenaamde bankmedewerker de bankpas komen ophalen. Deze man is te zien op een afbeelding die de politie heeft vrijgegeven.

Snelle actie voorkomt erger

Gelukkig vertrouwde het slachtoffer de situatie niet helemaal. Nadat zijn bankpas was opgehaald, belde hij zijn zoon. Zijn zoon kon de rekening op tijd blokkeren, waardoor de oplichters geen geld konden opnemen van de rekening.

Oproep tot hulp

De politie roept het publiek op om te helpen deze oplichter te vinden. Elk stukje informatie kan waardevol zijn om niet alleen deze man te identificeren, maar ook de persoon die het telefoontje heeft gepleegd en mogelijk de criminele organisatie erachter te ontmaskeren. De politie heeft een tipformulier ter beschikking gesteld voor mensen die mogelijke informatie hebben over deze zaak.