Veilig en comfortabel thuis wonen met slimme techniek tijdens coronacrisis in Helmond

Normal huis

Leefsamen Helmond start samen met de gemeente Helmond, LEV-groep, Savant Zorg, Glasvezel Helmond BV en ROC Ter Aa een project om mensen te helpen in deze Coronacrisis. Het project is bedoeld om mensen met een hulpvraag met een simpele druk op de knop in contact te brengen met medewerkers van de deelnemende organisaties. Deze dienstverlening is gedurende de coronacrisis gratis beschikbaar. Het project start vanaf 11 mei, deelnemers kunnen zich aanmelden via www.leefsamen.nl/directcontact of door te bellen met 040 7800541. In totaal kunnen 200 deelnemers aangesloten worden op deze tijdelijke dienst.

Contactknop

De coronacrisis heeft een grote impact op het leven van Helmonders. Veel mensen maken zich zorgen, omdat ze niet weten hoe lang de crisis nog duurt, en voelen zich misschien oncomfortabel in hun eigen huis omdat familie, de huishoudelijke hulp of de thuiszorg minder vaak langs kan komen. Om het voor deze mensen makkelijker te maken om contact te leggen, is er nu een speciale dienstverlening via het al bestaande project Leefsamen. Deelnemers ontvangen kosteloos een knop die tijdens kantooruren in verbinding staat met medewerkers van Savant Zorg en de LEV-groep. Drukt de deelnemer op de knop, dan wordt hij of zij binnen 1 uur teruggebeld. De knop kan gebruikt worden als iemand bijvoorbeeld hulp wilt voor boodschappen doen, overlast in de buurt ervaart, een formulier moet invullen etc.

Bewegingsmelder

Naast de contactknop ontvangen deelnemers een bewegingsmelder. Deze melder stuurt een signaal in het geval een deelnemer een tijdje niet beweegt, waardoor hij of zij niet zelfstandig op de knop kan drukken. In dat geval wordt tijdens kantooruren telefonisch contact gezocht met de deelnemer. Mocht de deelnemer de telefoon niet opnemen, wordt een naaste of een van onze medewerkers ingeschakeld om polshoogte te nemen bij de deelnemer. Dat geeft deelnemers een gevoel van rust en veiligheid.

Tijdelijk gratis beschikbaar

In totaal kunnen 200 deelnemers aangesloten worden op deze tijdelijke dienst. De dienst is gratis; deelnemers hebben slechts een werkende internetverbinding nodig. Inschrijven kan met ingang van maandag 11 mei, via www.leefsamen.nl/directcontact of door te bellen met 040 7800541.

Adverteren op HelmondActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HelmondActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Helmond
10:54

16° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

86%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief