Verdachte aangehouden voor brandstichting

Normal police handcuffs
Afbeelding: Wikimedia

Helmond - Op de Slegersstraat in Helmond is donderdagmorgen rond 1.00 uur een 19-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij wat eerder op de avond brand probeerde te stichten bij een woning aan de Balsbeemden.

Rond 0.40 uur kreeg de brandweer een melding dat er brand was bij de woning aan de Balsbeemden. Vermoedelijk werd daar een brandend voorwerp tegen de garagedeur gegooid. Het vuur werd snel gedoofd en daarna startte de politie een onderzoek. Daarbij werd ook in de omgeving uitgekeken naar mogelijke verdachten.

Verdachte

Op de Slegersstraat werd uiteindelijk de 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij had een mes bij zich en enkele goederen die mogelijk met de brandstichting te maken hadden. Op dit moment houden we er rekening mee dat de brandstichting verband houdt met een conflict in de persoonlijke sfeer. De aangehouden man is familie van de bewoners.
Op 14 november 2019 werd ook al gepoogd om brand te stichten bij de auto van de bewoners van Balsbeemden. Wij onderzoeken of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Adverteren op HelmondActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op HelmondActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Helmond
11:33

16° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

86%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief